Szerző: Barna József

2001. június 13. 19:47

2002-ben érkezik a PC1066 RDRAM

[SiliconStrategies] A Rambus tegnap a Japánban tartott Rambus Developer Forumon vázolta az RDRAM-mal kapcsolatos rövid távú terveit. Ezek szerint a cég 2005-re az RDRAM architektúra jelenlegi memória-sávszélességét az ötszörösére kívánja növelni annak érdekében, hogy az továbbra is komoly alternatívája legyen a (következő generációs) DDR SDRAM-nak.

A tervek szerint a Samsung, a Toshiba és az Elpida gyártósorairól 2002-ben gördülnek le az első 1066 MHz-en működő PC1066 RDRAM modulok, melyek a jelenlegi 16 bites architektúrával szemben már 32 bitesek lesznek. Ezeket követi majd három év múlva, 2005-ben a PC1200-as 64 bites RDRAM modulok megjelenése, melyek a jelenleg használatos RDRAM modulokénál ötször gyorsabb átviteli sebességet garantálnak. E modulok, a cég reményei szerint, a szerverektől kezdve az otthoni PC-kig minden szegmensben megtalálhatóak lesznek majd.

A Rambus terveinek sikeressége jelentős mértékben függ első számú partnerének támogatásától. Az Intel szóban kétségkívül kiáll az RDRAM technológia mellett, azonban az is ismert, hogy már az alaplapgyártóknál van a cég SDRAM-ot támogató Pentium 4-es chipkészlete, az i845 (Brookdale). Az Intel chipset-útiterve szerint pedig 2002 elején várható a DDR SDRAM-ot támogató alaplapi chipek megjelenése.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról