Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 4. 02:27

Elmarasztaló ítélet a Microsoft-perben

Thomas Pennfield Jackson bíró elmarasztalta a Microsoft-ot az Állam kontra Microsoft perben. "A Microsoft gazdasági erőfölényével visszaélve monopolizálni kívánta a web-browser piacot oly módon, hogy az Internet Explorert a Windows-szal együtt hozza forgalomba. Ezzel megsértette a Sherman antitröszt-törvényt. Ellenben a Microsoft egyezségei más vállalatokkal (internet-szolgáltatókkal, OEM-vállalatokkal, stb.) nem jogellenesek."- jelentette ki Jackson. A régóta húzódó jogi hercehurca következő állomása a tényleges ítélethirdetés lesz, amikor a bíró bejelenti, hogy tulajdonképen mi is történjen a Microsoft-tal. Mindazonáltal valószínűsíthető, hogy a redmondi óriáscéget mégsem fogják feldarabolni . [A teljes bírói nyilatkozat szövege - CNet]

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.