Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 12. 12:24

Tovább csökken az eladott alaplapok száma

[Digi Times] A legnagyobb tajvani alaplapgyártók (Asustek, Gigabyte, MSI, ECS) májusban átlagosan 10 százalékkal kevesebb alaplapot adtak el, mint áprilisban.

Bár a leszállított alaplapok mennyisége felülmúlta a várakozásokat, a gyártók attól tartanak, hogy a csökkenés a második félévben is folyatódni fog.

Az Asustek májusban 800 ezer alaplapot adott el, ami 20 százalékkal kevesebb az áprilisi 1 milliós szintnél. A vállalat júniusban 900 ezer alaplap leszállítását tervezi.

Májusban az ECS adta el a legtöbb alaplapot, összesen 1,1 millió darabot. A vállalat szerint az áprilisi rekord 1,2 millió darabos teljesítmény után már várható volt egy kisebb visszaesés. Az ECS számításai szerint júniusban is 1 milliónál több alaplapot ad majd el.

Az MSI volt az egyetlen gyártó, amely növelni tudta eladásait. Az áprilisi 600 ezrer eladott alaplaphoz képest májusban 700 ezer darab fogyott. A Gigabyte eladásai enyhén csökkentek, az áprilisi 700 ezerről 650 ezerre.

Eladott alaplapok mennysisége (ezer darab)

Összességében a gyártók 10 százalékkal kevesebb alaplapot adtak el, mint az előző hónapban. A jó hír, hogy a május jobban sikerült a várakozásoknál. A tajvani alaplapgyártók szerint a mélypont a harmadik negyedévben várható.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.