Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 11. 13:14

Az AMD és a Micron Technology közös DDR SDRAM akciót tervez

HIRDETÉS

Az Intel áprilisban jelentősen csökkentette Pentium 4 processzorainak árát és a lépés nagy lökést adott a Rambus DRAM-eladásoknak, miközben a DDR alaplapok és memóriák iránti kereslet jelentősen gyengült.

Az AMD és a Micron Technology harmadik negyedévben kezdődő promóciós kampánya igyekszik megváltoztatni a tendenciát. Az alaplapgyártók az akció idején olcsóbban kapják az AMD chipkészleteit és a Micron DDR SDRAM moduljait.

Az AMD Athlon processzorokkal használható DDR chipkészletek közül az AMD 760 és a VIA KT266 a két legnépszerűbb választás. A két chipkészlet közül az AMD terméke olcsóbb, ráadásul a kereskedők visszajelzései szerint az AMD chipsetes DDR alaplapok jobban is fogynak, mint a VIA KT266-os alaplapok.

Az AMD 760 chipkészlet ára jelenleg kb. 30 dollár, egy 128 MByte kapacitású DDR SDRAM memória pedig 31-35 dollárt kóstál. Az alaplapgyártók reményei szerint az AMD és a Micron Technology közös akciójában a két alkatrészt már 60 dollár alatt megvehetik majd. Azonban egyelőre úgy tűnik, csak az olcsó PC1600 DDR modulok vesznek részt a promóciós kampányban.

Márciusban a VIA, a Micron és a Nanya hasonló akciót hirdetett meg, amely nyomán rövid ideig megemelkedett a leszállított DDR memóriák mennyisége de a kereslet azóta ismét visszaesett.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 05:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.