:

Szerző: roberto

2001. június 8. 10:10

Az IBM bejelentette, hogy az NHL oldalait linuxos kiszolgálókra telepítették

[Enterprise LinuxToday] Az IBM bejelentése szerint az NHL.com, vagyis az egyesült államokbeli Nemzeti Jégkorongbajnokság hivatalos website-ja linuxos IBM szerverekre költözött. Az NHL eseményeit milliók követik az Újvilágban, a jégkorongmeccsek látogatása, a tévés közvetítések megtekintése igazi össznépi szórakozás. A website vezetőinek igénye egy jól kezelhető, rugalmas és megbízható rendszer volt, amely képes kiszolgálni a site gazdag multimédiás tartalmát erős webes forgalom mellett is.

IBM[Enterprise LinuxToday] Az IBM bejelentése szerint az NHL.com, vagyis az egyesült államokbeli Nemzeti Jégkorongbajnokság hivatalos website-ja linuxos IBM szerverekre költözött. Az NHL eseményeit milliók követik az Újvilágban, a jégkorongmeccsek látogatása, a tévés közvetítések megtekintése igazi össznépi szórakozás. A website vezetőinek igénye egy jól kezelhető, rugalmas és megbízható rendszer volt, amely képes kiszolgálni a site gazdag multimédiás tartalmát erős webes forgalom mellett is.

"Biztosak szeretnénk lenni abban, hogy oldalaink találkoznak a rajongók igényeivel [...]. A Linux beépítése a site-unk architektúrájába hihetetlenül megnövelte annak kezelhetőségét és megbízhatóságát" -- mondta Peter DelGiacco, az NHL IT-vezetője.

Az NHL.com napi másfélmilliós oldalletöltéssel számolhat még a szezon utáni időszakban is, néhány terület, például a játékosokról készült videoklipek, vagy játékok legjobb pillanatainak videofelvételei különösen népszerűek.

A kiszolgálórendszert nemrég Red Hat Linux 7.0-át futtató IBM szerverekkel fejlesztették tovább, a Linuxokat könnyen integrálták a már meglévő AIX-os IBM adatbázisszerverek rendszerébe. Az NHL.com öt Intel-alapú linuxos IBM gépből álló fürttel fogja megoldani a a webszerver-funkciókat, két, szintén inteles szerver biztosítja a keresőhöz és a chateléshez szükséges kapacitást, a háttérben pedig további két Unix szerver működik, ezek feladata az adatbáziskezelési funkciók ellátása, IBM DB2 alapokon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.