:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 8. 01:47

Hewlett-Packard: olcsóbb nyomtatók, olcsóbb kellékek

[CNET] Másodpercenként 10 új HP márkájú tintasugaras cartridge kel el a világon - a cég büszke is erre a statisztikára, de hamarosan jelentős további javulás várható e téren, hiszen a HP igyekszik betörni az olcsó nyomtatók piacára, ami azt is fogja jelenteni, hogy a kellékek ára is lejjebb fog menni a jövőben. A nyomtató-kellékek (tintasugaras cartridge-ok és csúcsminőségű nyomtatópapírok) a HP profitjának jelentős részét adják, jelentette ki Bob Wayman, a cég pénzügyi vezérigazgatója.

"Az alacsony kategóriájú nyomtatók piacán a cégnek nemcsak új költségszerkezetet kell majd megtalálnia, de valószínűleg csökkenteni kell a kellékek árát is" - mondta Wayman. Pradeep Jotwani, a cég fogyasztói üzletágának elnöke szerint a HP pénzügyi évének első felében az otthoni nyomtató-kellékek forgalma nagyobb volt, mint a PC-k vagy maguknak a nyomtatóknak a forgalma. Jotwani elmondta, hogy a nyomtató-kellékek a fogyasztói forgalom 34%-át adták, míg a nyomtató eladások 21%-ot, a PC forgalom pedig 26%-ot tett ki az április 30-án zárult első pénzügyi félévben.

A HP szerint a feláldozott nyereség csak átmeneti hatású lesz: ha a cég eléri a kívánt piaci részesedést, a HP célja újra a nyereségesség lesz. Egyelőre az árazás alapvető célja a piaci részesedés növelése, jelentette ki Carly Fiorina, a cég elnök-vezérigazgatója [képünkön]. A cég az alacsony kategóriájú nyomtatók piacán jelenleg 40%-os részesedéssel rendelkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.