Szerző: Barna József

2001. június 7. 22:26

Mad Catz: a rázós játékoké a jövő

[New Scientist] Nagy az Isten állatkertje - feltehetően e mondat van a játékvezérlőket gyártó egyesült államokbeli Mad Catz zászlajára tűzve. A játékosok kegyeiért folytatott ádáz küzdelem újabb felvonásaként ugyanis a cég Bioforce néven az eleddig a legtöbb embert álomba ringató unalmas játékmenet felvillanyozására olyan kontrollert kíván piacra dobni, mely szúnyogcsípésszerű áramütésekkel próbálja ébren tartani a mindenre elszánt gamereket.

Az E3 kiállításon már bemutatásra is került a Bioforce prototípusa, melyet az érdeklődők egy PlayStation 2 konzolon próbálhattak ki. Az elsősorban verekedős játékoknál használható eszköz három darab 1,5 voltos elem segítségével 16 milliamperes áramot vezet a felhasználó alkarjába, amikor azt a játékban ütés vagy rúgás éri. A gyártók szerint ugyan elképzelhető, hogy a hirtelen izom-összehúzódás hatására a játékos esetleg eldobja a vezérlőt, ám a készülék - állítják - nem veszélyes.

Az új játékvezérlő megjelenésének időpontja még nem ismert, ahogy az sem, hogy milyen platformokon lesz majd használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról