Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 7. 13:37

Egyre olcsóbbak lehetnek a Pentium 4 alaplapok

A Computex kiállításon bemutatott Intel i845 chipkészletes alaplapok kereskedelmi megjelenése augusztus elsején várható. A chipsetre épülő alaplapok négyrétegű NYÁK-ot igényelnek, ami olcsó előállítást tesz lehetővé.

Az Intel i845 chipkészlet az első olyan Pentium 4 chipset, amely együttműködik az olcsó PC133 SDRAM memóriákkal. A Pentium 4 processzorok ára egyre csökken, a memória olcsó és végre lesz olcsó alaplap is, így már semmi sem áll a Pentium 4-alapú rendszerek tömeges terjedésének útjában.

Közben megjelennek a négyrétegű i850 chipsetes alaplapok is, de ezeket csak RDRAM memóriával lehet használni. A drága - bár kétségtelenül jól teljesítő - memória miatt az Intel az i850-et a nagyteljesítményű számítógépekbe ajánlja majd, míg az i845 lesz a "mainstream" megoldás.

Az MSI ezen a héten jelentette be 850-Pro2 alaplapját, amely i850 chipkészletre és négyrétegű NYÁK-ra épül. Várhatóan a többi nagy alaplapgyártó (Asustek, Gigabyte) is hamarosan megjelenik hasonló termékeivel.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.