Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 7. 13:37

Egyre olcsóbbak lehetnek a Pentium 4 alaplapok

A Computex kiállításon bemutatott Intel i845 chipkészletes alaplapok kereskedelmi megjelenése augusztus elsején várható. A chipsetre épülő alaplapok négyrétegű NYÁK-ot igényelnek, ami olcsó előállítást tesz lehetővé.

Az Intel i845 chipkészlet az első olyan Pentium 4 chipset, amely együttműködik az olcsó PC133 SDRAM memóriákkal. A Pentium 4 processzorok ára egyre csökken, a memória olcsó és végre lesz olcsó alaplap is, így már semmi sem áll a Pentium 4-alapú rendszerek tömeges terjedésének útjában.

Közben megjelennek a négyrétegű i850 chipsetes alaplapok is, de ezeket csak RDRAM memóriával lehet használni. A drága - bár kétségtelenül jól teljesítő - memória miatt az Intel az i850-et a nagyteljesítményű számítógépekbe ajánlja majd, míg az i845 lesz a "mainstream" megoldás.

Az MSI ezen a héten jelentette be 850-Pro2 alaplapját, amely i850 chipkészletre és négyrétegű NYÁK-ra épül. Várhatóan a többi nagy alaplapgyártó (Asustek, Gigabyte) is hamarosan megjelenik hasonló termékeivel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról