Szerző: Vörös Péter

2001. június 7. 05:44

A Microsoft a továbbiakban nem nyújt ingyenes támogatást az Office 97-hez

[CNET] A lépés oka az az egy éves irányelv, miszerint ingyenes támogatást minden szoftvernél a legfrissebb változathoz ill. az azt közvetlenül megelőző változathoz nyújt a cég. Márpedig az Office XP megjelenésével az Office 97 kiesett ebből a támogatási körből, hiszen az Office XP és az Office 2000 foglalja el ezeket a kiváltságos helyeket. Természetesen díj fejében továbbra is nyújt támogatást a Microsoft az Office 97-hez. Ez utóbbi azonban igencsak drága lehet: a cég szolgáltatási kérelmenként 14,95$-t kér a támogatásért az USA-ban.

A Microsoft azt is bejelentette, hogy az ingyenes támogatás hasonlóképpen nem áll a továbbiakban rendelkezésre az olyan szintén széles körben használt programokra sem, mint a Visio 5.0, a Frontpage 98 és az Outlook 98. A Mac világban használatos Office 98-ra és a Office 2001-re egyelőre érvényes az ingyenes támogatás.

Egy szó, mint száz a Microsoft jelentős nyomást gyakorol a felhasználókra az upgradeeléssel kapcsolatban. Nem véletlenül, hiszen a cég legutolsó negyedéves 6,46 milliárd $-os forgalmából 37%-ot tettek ki az Office és egyéb asztali alkalmazások és a cégnek szüksége van a folyamatos árbevételekre, mivel az idén egyszerre két jelentős újdonságot dob a piacra a cég: a Windows XP operációs rendszert és az Xbox video játék konzolt.

A gond csak az, hogy az Office felhasználók eddig nem túl sok hajlandóságot mutattak az upgradeelésre. A 120 millió hivatalos Office felhasználó 55%-ka használja az Office 97 változatot, míg 5% az Office 95-öt és csak 40% használja az Office 2000-et (globális számadatok).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról