Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 6. 14:27

Az Intel irtóhadjáratot folytat a VIA léggömbjei ellen

A Computex kiállítás első napján az Intel valóságos hadjáratot indított a VIA DDR-t népszerűsítő reklámanyagai ellen. A két chipsetgyártó közötti villongásoknak azonban az alaplapgyártók isszák meg a levét.

A VIA már a Computex előtt megtervezte a tegnap bemutatott P4X266 chipkészlet reklámkampányát. A chipset az Intel Pentium 4 processzoraihoz készült, de az Intel engedélye nélkül. Ezért egyes alaplapgyártók nem voltak hajlandók kiállítani a VIA P4X266 chipsetes alaplapjaikat.

A rendezvény megnyitása előtti napon az Intel megpróbálta meggyőzni a Computex-en kiállító alaplapgyártókat, hogy távolítsák el standjaikról a VIA promóciós anyagait, plakátjait és lufijait. Az Intel továbbá panaszt tett a kiállítás szervezőinél a lufik fújásához használt gázzal kapcsolatban, de a rendezőség szerint a VIA rendelkezik a szükséges engedélyekkel és a megfelelő díjakat is befizette.

Némely kiállító engedett az Intel kérésének és eltávolította a VIA reklámlufiját. Pár léggömb azonban pórul járt: a kábeleiket elvágták és a lufik most a kiállítóterem plafonját ékesítik.


Fotó: AnandTech

A kiállítás szervezői nem akarnak beleavatkozni a vállalatok harcába. A VIA mindenesetre biztonsági emberekkel őrizteti a léggömböket, amelyek egyenként mintegy 90.000 forintot érnek.

Az alaplapgyártók nem kívánták kommentálni a történéseket, mivel nagy többségük az Intellel és a VIA-val is üzleti partneri viszonyban van. Abban azonban egyetértettek, hogy az embereknek inkább a kiállításon bemutatott új technológiákkal kellene foglalkozni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról