Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 6. 10:26

A VIA bemutatta Pentium 4 chipkészletét

A Computex kiállításon a VIA bemutatta P4X266 chipkészletét, amely Intel Pentium 4 processzorokhoz készült. Tette ezt annak ellenére, hogy nem rendelkezik Pentium 4 chipkészletek gyártásához szükséges Intel-licenccel.

A tajvani chipsetgyártónál azonban senkinek sincsenek álmatlan éjszakái az engedély hiánya miatt. "A jogászaink véleménye szerint nem lesznek ilyen problémák" - mondtaa VIA elnök-vezérigazgatója Wen-chi Chen. Az S3 grafikuschip-gyártó ugyanis egy régebbi keresztlicenc-megállapodás révén 10 évig rendelkezik az összes Intel Pentium processzor buszának licencével. A VIA tavaly vásárolta fel az S3-at, így formál jogot a Pentium 4 busz licencére.

A VIA egyelőre nem hozta nyilvánosságra a chipset piaci megjelenésének időpontját és árát sem.

Eddig az ATi, az ALi és a SiS kapta meg az engedélyt Intel Pentium 4 chipkészletek gyártására. Az Acer Labs Inc. (ALi) elnöke szerint a cég Pentium 4 chipkészlete a negyedik negyedévben várható. Azok a cégek, amelyek rendelkeznek Pentium 4 chipkészletek gyártási jogával, addig várnak majd a chipsetek piacra dobásával, amikor az Intel engedélyezi.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.