Szerző: Bodnár Ádám

2001. június 6. 10:14

Már a tajvani alaplapgyártóknál vannak a 0,13 mikronos Pentium 4 chipek mintadarabjai

[EBN] Az Intel már leszállította a Northwood magos Pentium 4 processzor mintapéldányait az alaplapgyártóknak. Az ősszel megjelenő Northwood magos processzorok már 0,13 mikronos technológiával készülnek.

A Computex-en kiállító Asustek és Gigabyte képviselői megerősítették az értesüléseket, miszerint rendelkeznek Northwood mintapéldányokkal és megkezdték az alaplapok fejlesztését az ősszel debütáló 2 GHz-es processzorhoz.

Más kiállítók szerint az összes nagy tajvani gyártó rendelkezik már mintapéldányokkal és megkezdődtek a tárgyalások az OEM-ekkel. Az Asustek elnöke Jonney Shih szerint a Northwoodnak kedvezőek a piaci kilátásai. "Nagy siker lesz" - mondta magabiztosan Shih.

Az Asustek értékesítésért és marketingért felelős alelnöke szerint már megkezdődtek a tárgyalások az ügyfelekkel a Northwood alaplapok őszi kiadásáról. A Gigabyte már megkezdte az alaplapok előzetes tesztelését.

A Northwood a hamarosan megjelenő Socket478 foglalatba illeszkedik majd és a Brookdale chipkészlet DDR verzióját használja. A 0,13 mikronos technológiával készült chipek piaci megjelenése a negyedik negyedév végén várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról