Szerző: Vörös Péter

2001. június 6. 07:57

Hat tárolási eszköz gyártó összefogása az új eszközök gyorsabb elterjesztése érdekében

[CNET, InformationWeek, Yahoo News ] Nem mindennapos listáról van szó: az együttműködésben részt vesz az EMC, az IBM, a Compaq, a Hitachi Data Systems (HDS), a Brocade Communications Systems és a McData. A célkitűzés: a tárolási eszközök gyorsabb elterjedése előtt álló akadályok leküzdése. A cégek bejelentették azt, hogy az ügyfeleiknek olyan tárolási eszközöket kívánnak eladni, amelyek különböző hálózatokon keresztül és az egymással versenyben álló eszközökkel egyaránt működnek.

A szövetség leendő hatását valamelyest csökkenti az a tény, hogy számos jelentős tárolási eszközöket gyártó cég, mint pl. a Sun, a Hewlett-Packard és a Network Appliance (egyelőre) nem csatlakozott az együttműködéshez.

A megállapodás hírét a 3-éves Storage Networking Industry Association (SNIA) tette közzé, e szervezet egyik fő célkitűzése az, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsanak a vállalati ügyfelek számára, amelyek esetleg egymással versengő cégek eszközeiből kívánják felállítani tárolási hálózataikat.

Sean Derrington, a META Group csoport egyik vezető program igazgatója szerint már önmagában az a tény is figyelemre méltó, hogy egymással versengő tárolási eszköz gyártók meg tudtak állapodni közösen minősítendő konfigurációkkal ill. szoftver szintekkel kapcsolatban és együttműködési-támogatási megállapodásokat kötöttek. A tárolási eszközök piacán egy új korszak kezdődött: ebben az új világban a gyártók között nem csak ellentétek, hanem jelentős szintű együttműködés is van.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról