:

Szerző: Ady Krisztián

2001. június 5. 18:48

Egy érdekesség az nForce MCP Dolby Digital 5.1 támogatásával kapcsolatban

[3DSS] Ugyan az NVIDIA nForce chipkészleteiről Ytse híre már fellebbentette ma a fátylat, azonban az nForce MCP egyik különleges képességéről az NVIDIA külön sajtóközleményben emlékezett meg.

Az nForce MCP audio képességei között ugyanis nem csupán a Dolby Digital dekódolás, hanem az ENCODE-olás, a Dolby Digital jelfolyam létrehozása is szerepel! Ebben a Dolby Content Encoder technológiájának alkalmazása nyújt segítséget.

Ez azt jelenti, hogy az nForce MCP a chipkészletre épülő alaplapokon - feltehetőleg alapesetben - megtalálható digitális kimenetre nem csak a szoftveres DVD-lejátszóprogramok által "továbbirányított" jeleket képes kiadni, hanem a játékok, egyéb multimédiás programok által generált többcsatornás hangot - mely lehet EAX vagy A3D által generált térhang is - képes Dolby Digital jelfolyamba kódolni. Erre a jelenlegi hangkártyák nem képesek.

Ezzel lehetővé válik, hogy otthoni házimozi-rendszerünkön tökéletes minőségben hallgathassuk vissza alkalmazásaink hangját, immáron a teljes alkalmazási kört beleértve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.