Szerző: Ady Krisztián

2001. június 5. 18:48

Egy érdekesség az nForce MCP Dolby Digital 5.1 támogatásával kapcsolatban

[3DSS] Ugyan az NVIDIA nForce chipkészleteiről Ytse híre már fellebbentette ma a fátylat, azonban az nForce MCP egyik különleges képességéről az NVIDIA külön sajtóközleményben emlékezett meg.

Az nForce MCP audio képességei között ugyanis nem csupán a Dolby Digital dekódolás, hanem az ENCODE-olás, a Dolby Digital jelfolyam létrehozása is szerepel! Ebben a Dolby Content Encoder technológiájának alkalmazása nyújt segítséget.

Ez azt jelenti, hogy az nForce MCP a chipkészletre épülő alaplapokon - feltehetőleg alapesetben - megtalálható digitális kimenetre nem csak a szoftveres DVD-lejátszóprogramok által "továbbirányított" jeleket képes kiadni, hanem a játékok, egyéb multimédiás programok által generált többcsatornás hangot - mely lehet EAX vagy A3D által generált térhang is - képes Dolby Digital jelfolyamba kódolni. Erre a jelenlegi hangkártyák nem képesek.

Ezzel lehetővé válik, hogy otthoni házimozi-rendszerünkön tökéletes minőségben hallgathassuk vissza alkalmazásaink hangját, immáron a teljes alkalmazási kört beleértve.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.