Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 18:05

MicroStor: CompactFlash típusú HDD - IBM Microdrive versenytárs

[AsiaBiztech] A Ritek Corp. MicroStor kis méretű HDD-je az év második felében fog megjelenni és közvetlen versenyt fog jelenteni az IBM Microdrive kompakt HDD-je számára. A Ritek MicroStor a Type-II CompactFlash (CF) specifikáción alapul és kapacitása 1 GB.

Thomas Su, a Ritek amerikai leányvállalatának, a MicroStor Corp. elnök-vezérigazgatója a Computex kiállításon elmondta, hogy a termék a harmadik vagy negyedik negyedévben fog megjelenni, és a kiskereskedelmi ára az IBM 1 GB-os Microdrive 400-500$-nak fele lesz. A MicroStor HDD lemeze önálló fejlesztés, és az IBM Microdrivehoz hasonlóan 2,54 cm-es átmérőjű.

A cég ezenkívül bemutatta kis optikai adathordozóját, a DataPlay-t, amelyet a Ritek a tervek szerint OEM alapon gyártana az amerikai DataPlay Inc. számára. A DataPlay egy olyan 500 MB-os optikai adathordozó, amelyet csak a DataPlay saját drive-jában lehet használni. A cég terve az, hogy az egyszer írható adathordozót 2001-ben fogja gyártani, míg a többször újraírható adathordozó megjelenése 2002-ben várható. Az adathordozó ára: 15$. Fő felhasználási terület: várhatóan mobil zenei lejátszókban. Az adathordozó kapacitását 2002-ben növelik meg 1 GB-ra.

a címlapról