:

Szerző: Vörös Péter

2001. június 5. 15:43

Megjelent a Microsoft SharePoint Portal Server 2001

[Microsoft] Az Office XP bemutatása alkalmával Bill Gates kiemelte az egyre növekvő mennyiségű elektronikus adattömeg intelligens kezelésének szükségességét, valamint felmutatta azokat a Microsoft-technológiákat, megoldásokat, melyek e cél megvalósításához a legmegfelelőbb eszköztárat kínálják. A vállalatoknak egyre nagyobb szükségük van rugalmas portálmegoldásokra, ezért a SharePoint Portal Server 2001 - már a közeljövőben - a szoftvergyártó egyik legnépszerűbb szervertermékévé válhat.

A SharePoint Portal Server széleskörű megoldást nyújt a vállalati portálok üzemeltetéséhez, amelyek lényegesen megkönnyítik az adatok keresését, közzétételét és közös használatát. Segítségével hatékonyan felhasználhatók a már meglévő adatok, és a vállalat számára érdekes információk kigyűjtéséhez merőben új módszereket kínál.

A programcsomagban található portál gyorsan üzembe helyezhető, majd az ún. webkijelzőkkel könnyűszerrel átalakítható a vállalat igényeinek megfelelően. A SharePoint Portal Server az átlagos felhasználók számára is olyan szolgáltatásokat kínál, mint a dokumentumok zárolása, a változások automatikus követése és a közzététel.

Könnyen kezelhető dokumentumkezelési funkciói együttműködnek a kimondottan dokumentumok készítésére és nyilvántartására szolgáló eszközökkel és alkalmazásokkal, így a Microsoft Windows Intézővel és a Microsoft Office 2000 alkalmazásaival (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint).

Az egységes jóváhagyási eljárás keretében nyomon követhetők az éppen szerkesztés vagy elbírálás alatt álló dokumentumok változásai. A vállalati kezelőpulton végül a dokumentum jóváhagyott változata kerül az olvasói joggal felruházott felhasználók elé. A dokumentumról őrzött korábbi változatokhoz bármikor vissza lehet térni. Webböngésző használatával ezeken kívül lehetőség nyílik a közös dokumentumhasználatra, profilbeállításra, valamint a megjelentetési folyamat teljes felügyeletére.

A SharePoint Portal Server révén bármilyen vállalat a Microsoft nagy teljesítményű, megbízható keresési technológiájára támaszkodva hozhatja létre saját hálózatát, ahol a tengernyi adat közül is könnyen kiszűrhetők a fontos információk. A portál nemcsak keresési központ, ahol a felhasználó információk után kutathat: az információk házhoz is jönnek, ugyanis az előfizetéseken keresztül a felhasználó automatikusan értesülhet az őt érdeklő újdonságokról, változásokról.

A SharePoint Portal Server keresést segítő szolgáltatásai elsősorban az előfizetés, a kategóriák közötti tallózás és a keresési eredményekben megjelenő tippek. Ezek mellett azonban lehetőség nyílik más keresőrendszerek vagy a saját készítésű digitális kezelőpult bevonására is.

A SharePoint Portal Server magyar nyelvű webhelye - termékbemutatókkal, letölthető állományokkal, részletes ismertetőkkel, valamint telepítési, és használati tanácsokkal - június 6-tól elérhető a http://www.microsoft.com/hun/sps/ címen. A SharePoint Portal Server angol nyelvű webhelye a http://www.microsoft.com/sharepoint/ címen található.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.