Szerző: Vörös Péter

2001. június 4. 16:38

Az Intel hivatalosan is bemutatta és bejelentette az i845-ös chipsetet - megjelenés már október előtt?

[Bloomberg, CNET, Yahoo News] A chipgyártó óriás Tajpejben, a Computex 2001 kiállításon jelentette be azt, hogy megjelentetik a Pentium 4 processzorhoz az első Rambus DRAM alternatívát jelentő chipsetet, az i845-öt (ismertebb kódnevén: Brookdale-t), amely a PC 133 SDRAM memória modulokat fogja támogatni.

Az Intel 2000. november végén dobta piacra a Pentium 4-et, amely kizárólag a piacon legjobban elterjedt PC 100/133 SDRAM technológiánál jóval gyorsabb Rambus DRAM technológiát támogatja mindmáig. A PC gyártók már jó ideje próbálják rábeszélni az Intelt arra, hogy a Rambus memória chipek drágasága miatt dobjon piacra SDRAM kompatíbilis chipsetet.

Az Intel 845-ös chipset az első nem rambusos chipset, amelyet az Intel készít, bár az ALI (februárban) és a SIS (márciusban) egyaránt licencelték az SDRAM-alapú Pentium 4-es chipsetek gyártását, ezek tömeggyártása várhatóan a negyedik negyedévben beindul.

William Siu, az Intel asztali platformok csoportjának igazgatója szerint a Brookdale chipset jóval alacsonyabb árú Pentium 4-es PC-k megjelenését teszi majd lehetővé mind az otthoni, mint a vállalati vevők számára.

A hivatalos közlemény szerint a chipset megjelenési ideje az év második része, várhatóan már október előtt. A chipsetet az Intel már be is mutatta a Computex 2001-en.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról