Szerző: roberto

2001. június 1. 13:26

A Matrox kiadta a PowerDesk GPL-es verzióját a GNU/Linux rendszerekre

HIRDETÉS

[LinuxToday, Matrox] A Matrox Graphics Inc. ma bejelentette a Matrox PowerDesk for Linux-ot. A Windows-felhasználók számára már ismerős szoftver (minden Matrox kártya CD-jén megtalálható) mostantól a GNU/Linux rendszereket használók számára is megkönnyíti a Matrox kártyák funkcióinak kihasználását. A cég által biztosított szabad forráskódú, GPL licencelésű programok az XFree86 4.0.2-es vagy 4.0.3-as verzióit igénylik, és a Matrox G200, G400 és G450-es chipekre épülő kártyákat támogatják. Bár a szoftver egyéb képességeit nem tudják kihasználni a régebbi (Millenium és Mystique) kártyák tulajdonosai, a felbontásra és a színmélységre vonatkozó lehetőségek náluk is működni fognak; a TV-kimenet beállításának lehetősége viszont egyelőre csak a G400-as szérián érhető el. A csomag a kanadai vállalat oldaláról tölthető le.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 04:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.