Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 28. 19:11

Jó esélyekkel indul az i845 chipkészlet

[x-bit labs] A jövő héten Tajvanra figyel az egész számítógépes világ, ugyanis megnyílik a Computex kiállítás és vásár, a térség legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

[x-bit labs] A jövő héten Tajvanra figyel az egész számítógépes világ, ugyanis megnyílik a Computex kiállítás és vásár, a térség legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

Az esemény több fontos bejelentésnek is helyet ad, elegendő az AMD 760MP chipkészletet vagy a VIA Ezra processzort említeni. A hírek szerint a legnagyobb alaplapgyártók pedig Intel i845 chipkészletes alaplapjaikkal vonulnak majd fel.

Az i845 chipkészlet lesz az első olyan lapkakészlet, amely támogatja a Pentium 4 processzort, de PC133 SDRAM memóriát használ. Az Intel a Brookdale chipkészlettől várja a Pentium 4 rohamos elterjedését, amelynek eddig főként a drága RDRAM volt a legnagyobb gátja.

Az alaplapgyártók a jelek szerint nagyon nagy reményeket táplálnak a Brookdale kódnevű i845 chipset iránt. A Gigabyte roadmapján állítólag nem kevesebb, mint 7 darab i845-alapú lap szerepel. A cég az i850 lapkakészletre mindössze 4 alaplapot tervezett.

Az alaplapgyártók szerint a Pentium 4, az i845 chipkészlet és a PC133 SDRAM társítása alkalmazástól függően mindössze 10-20 százalékos teljesítményveszteséget okoz az i850+RDRAM kombinációhoz képest - viszont töredékébe kerül.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.