:

Szerző: roberto

2001. május 26. 18:06

Az IT-vezetők dilemmája: Windows XP vagy Windows 2000?

[CNet] A egyesült államokbeli vállalatok IT-vezetői nehéz döntés előtt állnak. Vajon érdemes-e abbahagyni a Windwos 2000-re való átállási folyamatot a Microsoft legújabb, legjobb, ősszel debütáló rendszere, a Windows XP miatt? Jó néhány vállalatnál egy teljes év ment el a Windows 2000 tesztelésével, és nemrég kezdődött el a két-három éves desktop rendszerek frissítése Windows 2000-re; az ilyen cégeknél óhatatlanul felmerül kérdés, hogy célszerű-e a már letesztelt -- a kompatibilitási problémák elhárítása után valószínűleg jól működő -- rendszerekre való áttérés felfüggesztése az XP kedvéért? Az mindenesetre bizonyos, hogy az XP-t szintén hosszasan fogják vizsgálni, és az XP-nek kézzelfogható előnyöket kell felmutatnia arról, hogy jó befektetési döntés lesz; az igazi kérdés nem is az, hogy XP-re fognak-e váltani a vállalatok, hanem az, hogy mikor történik meg a váltás. Ahol még nem kezdődött el az egyébként látványosan lassan végbemenő Windows 2000-re való átállás, ott is bonyolítja a helyzetet a túl gyorsan érkező újabb Windows, hiszen teljesen át kell gondolni a frissítésre vonatkozó terveket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.