:

Szerző: roberto

2001. május 25. 12:52

A Sun Gnome 1.4 előzetes kiadást állított össze Solarisra

[ZDNet] A Gnome desktop iránti elkötelezettségét mutatván a Sun egy Gnome 1.4 előzetes kiadással rukkolt elő a Solaris 8 rendszerre. A szoftvercsomag megrendelhető CD-n vagy ingyenesen letölthető a Sun oldaláról. Leila Chucri a Sun termékvonal-menedzsere szerint ez egy "bevezető jellegű csomag, amely a lehetővé teszi a [...] vásárlóknak, hogy teszteljék, felfedezzék, kiértékeljék a Gnome desktop korai Solarisos változatát". A Sun egyébként jelentős segítséget ad a Gnome projektnek, együttműködve a piaci további kulcsfontosságú szereplőivel, a Red Hat-tel, a Ximian-nal, a HP-vel, hogy biztosítsák a Gnome vezető szerepét a GNU/Linux rendszereken. Tavaly augusztusban a Sun bejelentette, hogy a a Gnome 2.x a Solaris szabványos komponense lesz, de mivel ez csak 2002 közepére lesz készen, összeállították ezt a Gnome 1.4 disztribúciót, amelyhez azonban nem jár a terméktámogatás.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.