Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 13:00

Megkezdődött a 64 bites Windows operációs rendszerek tesztje

[CNet] A Microsoft szerdán jelentette be, hogy a 64 bites Windows operációs rendszereinek megkezdődött a tesztelése.

[CNet] A Microsoft szerdán jelentette be, hogy a 64 bites Windows operációs rendszereinek megkezdődött a tesztelése.

A redmondi szoftvergyártó két 64 bites operációs rendszert jelentett be: a Windows Advanced Server Limited Edition programot szerverekbe szánják, a Windows XP 64-Bit Edition pedig a nagyteljesítményű, Itanium-alapú munkaállomások operációs rendszere. A 64 bites Windows verziókat csak korlátozott számban adják ki, az Intel Itanium-alapú gépekhez mellékelve.

Bár mindkét 64 bites operációs renszer bétaverziós, a megszokottól eltérően a Microsoft minden létező technikai támogatást nyújt melléjük. Ráadásul a végleges verzió megjelenésekor a felhasználók ingyen frissíthetik béta operációs rendszerüket.

A Windows XP 64-bit Edition operációs renszer a 32 bites Windows XP-vel egyidőben, október 25-én jelenik meg, a szerver verzió pedig 2002 elején várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról