Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 13:00

Megkezdődött a 64 bites Windows operációs rendszerek tesztje

[CNet] A Microsoft szerdán jelentette be, hogy a 64 bites Windows operációs rendszereinek megkezdődött a tesztelése.

[CNet] A Microsoft szerdán jelentette be, hogy a 64 bites Windows operációs rendszereinek megkezdődött a tesztelése.

A redmondi szoftvergyártó két 64 bites operációs rendszert jelentett be: a Windows Advanced Server Limited Edition programot szerverekbe szánják, a Windows XP 64-Bit Edition pedig a nagyteljesítményű, Itanium-alapú munkaállomások operációs rendszere. A 64 bites Windows verziókat csak korlátozott számban adják ki, az Intel Itanium-alapú gépekhez mellékelve.

Bár mindkét 64 bites operációs renszer bétaverziós, a megszokottól eltérően a Microsoft minden létező technikai támogatást nyújt melléjük. Ráadásul a végleges verzió megjelenésekor a felhasználók ingyen frissíthetik béta operációs rendszerüket.

A Windows XP 64-bit Edition operációs renszer a 32 bites Windows XP-vel egyidőben, október 25-én jelenik meg, a szerver verzió pedig 2002 elején várható.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról