:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 23. 16:30

Az NEC, a Sony és a Toshiba is használja majd az AMD mobil Athlon 4 és mobil Duron processzorait

Az AMD kedden jelentette be, hogy három nagy japán notebook-gyártó is használja majd mobil Athlon 4 és mobil Duron processzorait.

Az AMD kedden jelentette be, hogy három nagy japán notebook-gyártó is használja majd mobil Athlon 4 és mobil Duron processzorait.

Az NEC "LaVie G" sorozatú hordozható számítógépépben 1 GHz órajelű mobil Athlon 4 és 800 MHz mobil Duron chipekkel találkozhatunk. A "LaVie L" sorozatú gépekben szinént 800 MHz mobil Duron processzor kerül. Az otthoni (tehát nem vállalati) felhasználóknak szánt gépek még ebben a hónapban megjelennek a japán piacon.

A Sony egy "VAIO note" gépbe építi be az AMD 700 MHz-es mobil Duron processzorát. A számítógép még májusban megjelenik Japánban. Az Egyesült Államokban már kapható a VAIO FX210 notebook, amiben mobil AMD Duron chip dolgozik.

A Fujitsu az "FMV-BIBLO" sorozatú gépeibe építi be a 800 MHz órajelű mobil Duron processzort. Az AMD szernint a számítógépek még ebben a hónapban piacra kerülnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.