Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 23. 15:35

A Linux a grafikus munkaállomások felé tart

[ZDNet] A Dell szerint a Linuxnak egyelőre semmi esélye, hogy megszorítsa a Microsoft Windows-t az asztali gépekbe kerülő operációs renszerek piacán.

[ZDNet] A Dell szerint a Linuxnak egyelőre semmi esélye, hogy megszorítsa a Microsoft Windows-t az asztali gépekbe kerülő operációs renszerek piacán.

A világ legnagyobb PC-gyártója szerint annak ellenére, hogy a szerverekre egyre több és több helyen telepítenek Linux operációs rendszert, a kezdeti optimizmus ellenére nagyon valószínűtlen, hogy a pingvinnel fémjelzett program a közeljövőben a Windows vetélytársává váljon. A Dell annak az Eazel-nek a példáját hozta fel, aki egyszerűen kezelhető linuxos felhasználói felület fejlesztéssel foglalkozott, de a múlt héten bezárt.

Egyes felmérések szerint az asztali számítógépeknek csak 2 százalékán található Linux operációs rendszer. Steve Smith, a Dell európai piacfejlesztési menedzsere szerint "a Linux nem kezdőknek való". Smith szerint a Microsoft piaci pozíciói egyáltalán nem gyengülnek.

A Dell szerint a következő állomás a Linux terjedésében a grafikus munkaállomások piaca lehet. Bár egyelőre kevés professzionális CAD/CAM program készült el Linuxhoz, a legnagyobb számítógépgyártó szerint a közeljövőben ez gyökeresen meg fog változni.

A Dell főként azokat a felhasználókat szeretné a linux-szal megcélozni, akik eredetileg valamilyen Unix-verziót használtak. A Linux a Unix-szal szemben sokkal flexibilisebb és gyakorlatilag bármilyen hardverre telepíthető.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.