Szerző: roberto

2001. május 23. 02:39

A MandrakeSoft nem erősítette meg a tömeges elbocsátásokról szóló pletykákat, de vezetői szinten több változás is történt

[Mandrake News, NewsForge, LinuxToday] A MandrakeSoft állítólagos likviditási gondjai, a vezetőségi elbocsátások és a fejlesztőgárda leépítése körüli további pletykákat megelőzendő, a vállalat társalapítója és jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Jacques Le Marois elmondta, hogy a vállalatra vonatkozó eltérő stratégiai szemléletmód következtében több mint egy hónapja kölcsönösen megállapodott az előző elnök-vezérigazgatóval, Henri Poole-lal a vezetőségi változásokban. Henri Pole a MandrakeSoft-ot az e-tanulás és az e-support területén szerette volna vezető pozícióban látni, a Linuxra való fókuszálás nélkül, míg Jacques Le Marois szerint a cég lényege a Linux-Mandrake operációs rendszerben és az ehhez kapcsolódó online szolgáltatásokban (mint amilyen a MandrakeExpert és a MandrakeCampus), és ezek fejlesztésében fogalmazható meg. Ráadásul teljesen alaptalanok -- különösen Linux-értékeink középpontba helyezésének fényében -- a fejlesztőgárdánk elbocsátásáról szóló hírek -- mondta Jacques Le Marois -- A MandrakeSoft kilátásai soha nem voltak ennyire kedvezőek.

Mandrake[Mandrake News, NewsForge, LinuxToday] A MandrakeSoft állítólagos likviditási gondjai, a vezetőségi elbocsátások és a fejlesztőgárda leépítése körüli további pletykákat megelőzendő, a vállalat társalapítója és jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Jacques Le Marois elmondta, hogy a vállalatra vonatkozó eltérő stratégiai szemléletmód következtében több mint egy hónapja kölcsönösen megállapodott az előző elnök-vezérigazgatóval, Henri Poole-lal a vezetőségi változásokban. Henri Pole a MandrakeSoft-ot az e-tanulás és az e-support területén szerette volna vezető pozícióban látni, a Linuxra való fókuszálás nélkül, míg Jacques Le Marois szerint a cég lényege a Linux-Mandrake operációs rendszerben és az ehhez kapcsolódó online szolgáltatásokban (mint amilyen a MandrakeExpert és a MandrakeCampus), és ezek fejlesztésében fogalmazható meg. "Ráadásul teljesen alaptalanok -- különösen Linux-értékeink középpontba helyezésének fényében -- a fejlesztőgárdánk elbocsátásáról szóló hírek" -- mondta Jacques Le Marois -- "A MandrakeSoft kilátásai soha nem voltak ennyire kedvezőek".

Mintha csak Le Marois kijelentéseit támasztaná alá, a Mandrake News oldalain hirtelen -- egy hónapnál is hosszabb hallgatás után -- megjelent egy hír, amely a LinuxGram adaira hivatkozva azt állítja: az Egyesült Államok Linux-piacán 2001 első negyedévében 33%-os részesedésével a Linux-Mandrake a favorit, megelőzve a Red Hat Linuxot is.

A NewsForge szerint viszont egészen másról lehet szó, a francia cég főleg az egyesült államokbeli vezetőségétől válik meg, valószínűleg azért, mert beláthatták, hogy a közeljövőben nem tudják megkezdeni az USA-ban az elsődleges részvénykibocsátást, és így nincs sok értelme a magas fizetésű amerikai vezetők megtartásának sem.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.