:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 22. 17:52

Az NVIDIA ma teszi közzé negyedéves pénzügyi eredményeit

Az NVIDIA ma este teszi közzé negyedéves pénzügyi eredményeit. A legnagyobb kérdés, hogy a vállalatot mennyire rázta meg a PC-piac látványos válsága.

Az NVIDIA ma este teszi közzé negyedéves pénzügyi eredményeit. A legnagyobb kérdés, hogy a vállalatot mennyire rázta meg a PC-piac látványos válsága.

A kaliforniai grafikus cég eredményei az elmúlt évben rendszeresen meghaladták az elemzők várakozásait. Erre a negyedévre a szakértők 235 és 240 millió dollár közötti bevételt és részvényenkénti 39 centes profitot prognosztizálnak.

A legutóbbi negyedévben az NVIDIA 2,6 százalékkal múlta felül a profit-előrejelzéseket. Egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban az NVIDIA 148 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 24 centes nyereséget produkált.

Az NVIDIA legnagyobb ellenfelének számító ATi az utolsó negyedévében 232 millió dolláros forgalom mellett 26 millió dollár veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Az eredmények összhangban voltak a cég márciusban közzétett profit-figyelmeztetésével. Az NVIDIA nem tett közzé ilyen figyelmeztetést, ezért valószínű meg tudnak felelni az elvárásoknak.

A vállalat részvényeinek árfolyama az utóbbi hónapokban meredeken emelkedett. A márciusi 45 dollár körüli árfolyam mára már megduplázódott és a papírok 90 dollár fölötti áron cserélnek gazdát. Elemzők besorolása szerint az NVIDIA részvény még mindig "jó vétel".

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.