Szerző: Vörös Péter

2000. április 3. 07:39

A Palm alapítói által létrehozott Handspring-et hamarosan bevezetik a tőzsdére

HIRDETÉS

Az 1998. novemberében Donna Dubinsky és Jeff Hawkins által elindított cég tavaly októberben jelentette meg Visor nevű tenyér-számítógépét, amely a Palm op rendszert használja. A Palm-hoz hasonló kinézetű eszközön egy ún. ‘Springboard’ bővítő hely is van olyan kiegészítőkhöz, mint pl. modemek, digitális kamerák vagy MP3 lejátszók. Ez utóbbiakból egyelőre kevés van, pedig a kérdés kardinális a Handspring számára: a Springboard kártyákon kívül a Palm-mal szemben nincs kézzelfogható előnye a készüléknek, sőt mivel a Visor nem flash memóriát használ, így a jövőbeli Palm op rendszerekre történő upgrade-elés sem triviális feladat.
A Palm-mal kötött licenc megállapodás 2003-ban fog lejárni, a cégnek opciója van a megújításra. A Handspring egyelőre csak saját Web-helyén keresztül árulja a Visor-t ill. a Springboard kártyákat, de hamarosan kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz az USA-ban (ld. március 28-i cikkünket). A tőzsdei bevezetéstől kb. 300 millió $-t remél a Handspring.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 07:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.