Szerző: roberto

2001. május 19. 00:22

Angol legenda: LinuxPlanet disztribúciófigyelő, Red Hat 7.1

[LinuxPlanet] A Red Hat fejlődésének figyelemmel kísérése nem túl nagy kihívás, a hetes verziók lényeges újdonsága az új glibc és gcc, míg a rendszer más részei meglehetősen keveset változtak. A 7.1 is efféle, jellegzetes Red Hat-verzió, néhány igazán friss dolog is belekerült, ám a rendszer egyes részeit igen konzervatívan kezelték. A telepítőben feltűnt egy új installációs ág a laptop-ok számára, és kellemes újdonságnak számít az egyszerű tűzfalkezelés (telepítés után a lokkit nevű programmal állítható a konfiguráció). A telepítéskor választhatunk a két nagy desktop, a KDE és a Gnome között, a KDE-ből a friss 2.1.1 került a disztribúcióba a KOffice-szal, ez utóbbi talán hiba is volt egy ilyen stabil, kiegyensúlyozott Linuxban, hiszen a KOffice programjai egyelőre nem a stabilitásukról híresek. A Red Hat minőség és frissesség között egyensúlyozó különös kettősségét érhetjük tetten, ha a Gnome csomagjait is telepítettük, ekkor a régi, stabil 1.2-es Gnome fog jelentkezni az indítás után. A LinuxPlaneten olvasható írás (Red Hats Subtle Movement) szerint a 7.1-es összeállítását vizsgálva egyre egyértelműbb: a cég az újabb disztribúcióival a vállalati piac felé közeledik.

Red Hat[LinuxPlanet] A Red Hat fejlődésének figyelemmel kísérése nem túl nagy kihívás, a hetes verziók lényeges újdonsága az új glibc és gcc, míg a rendszer más részei meglehetősen keveset változtak. A 7.1 is efféle, jellegzetes Red Hat-verzió, néhány igazán friss dolog is belekerült, ám a rendszer egyes részeit igen konzervatívan kezelték. A telepítőben feltűnt egy új installációs ág a laptop-ok számára, és kellemes újdonságnak számít az egyszerű tűzfalkezelés (telepítés után a lokkit nevű programmal állítható a konfiguráció). A telepítéskor választhatunk a két nagy desktop, a KDE és a Gnome között, a KDE-ből a friss 2.1.1 került a disztribúcióba a KOffice-szal, ez utóbbi talán hiba is volt egy ilyen stabil, kiegyensúlyozott Linuxban, hiszen a KOffice programjai egyelőre nem a stabilitásukról híresek. A Red Hat minőség és frissesség között egyensúlyozó különös kettősségét érhetjük tetten, ha a Gnome csomagjait is telepítettük, ekkor a régi, stabil 1.2-es Gnome fog jelentkezni az indítás után. A LinuxPlaneten olvasható írás (Red Hat's Subtle Movement) szerint a 7.1-es összeállítását vizsgálva egyre egyértelműbb: a cég az újabb disztribúcióival a vállalati piac felé közeledik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról