:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 17. 10:45

Szórakoztató játékokkal igyekszik eladni a GameCube-ot a Nintendo

A Nintendo képviselői szerdán mutatták be a GameCube konzolt az E3 kiállításon, és a kereskedelmi megjelenés dátumát is elárulták.

A Nintendo képviselői szerdán mutatták be a GameCube konzolt az E3 kiállításon, és a kereskedelmi megjelenés dátumát is elárulták.

Satoro Iwata, a Nintendo stratégiai főnöke elmondta, hogy bár a GameCube hardvere gyengébb, mint a vetélytársaké, ezt bőven ellensúlyozzák majd a szórakoztató, élvezhető játékok. Iwata szerint a játékfejlesztők mostanában túlságosan előtérbe helyezik a garfikát és kevés figyelmet fordítanak a játékélményre.

A Nintendo a konzol könnyű programozhatóságával szeretné megnyerni a fejlesztőket. A cég szerint a GameCube lehetőségei nagyon könnyedén kihasználhatók, és egyszerű a fejlesztés. Ráaádásul a vállalat olyan nagy játékokat és figurákat tud maga mögött, amik akár önmagukban is garantálják a sikert. Ezek közé tartozik például Mario és a Pokémonok.

A Nintendo GameCube szeptember 14-én debütál Japánban, az Egyesült Államokban pedig 3 nappal az Xbox előtt, november 5-én jelenik meg. A konzol árát egyelőre nem közölték, ezt egy jövő heti konferencián hozza nyilvánosságra a japán konzolgyártó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.