:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 16. 17:52

November 8-án jelenik meg az Xbox, a konzolra írt első online játékok között ott lesz az Unreal Championship is

A Microsoft az E3 kiállításon végre bejelentette a régen várt Xbox játékkonzoljának megjelenési dátumát és árát, ezen felül azt is elárulta, hogy milyen online játékok várhatók a kereskedelmi megjelenés idejére.

A Microsoft az E3 kiállításon végre bejelentette a régen várt Xbox játékkonzoljának megjelenési dátumát és árát, ezen felül azt is elárulta, hogy milyen online játékok várhatók a kereskedelmi megjelenés idejére.

Az Xbox 2001. november 8-án jelenik meg az Egyesült Államokban és 299.99 dollárba fog kerülni, azaz pont annyiba, mint amennyit most a legnagyobb ellenfélért, a Sony PlayStation 2-ért kérnek.

A Microsoft tervei szerint a kereskedelmi megjelenés napjáig 600-800.000 gépet tud leszállítani, így valószínűleg elkerülhető a PlayStation 2 megjelenését beárnyékoló hiány. Az év végéig 1-1,5 millió Xbox eladását tervezi a Microsoft.

A Microsoft konzolja olyan nagy játékfejlesztők és -kiadók támogatását élvezi, mint az Electronic Arts, LucasArts Entertainment, Sega Entertainment, Ubisoft, Acclaim Entertainment, Capcom, Bandai, Eidos Interactive, Gathering of Developers, Infogrames, Interplay Entertainment, Konami Company, Midway Games, Namco, Rage Software, Sierra On-Line, Taito, és a Take 2 Interactive Software.

Mivel az utóbbi időkben készült felmérések azt mutatják, hogy nagyon sokan az online játékok miatt ülnek le a számítógépek és konzolok elé, nyilvánvaló, hogy a vevőket nagy nevű fejlesztők jó minőségű online játékaival lehet rávenni az Xbox megvásárlására.

A Microsoftnak - úgy tűnik - ez sikerülni fog, ugyanis az első online játékok között lesz a Sega Sports teljes 2K3 sorozata (baseball, jégkorong, amerikai futball, stb.), a Sony és Sega konzolokon nagy sikert elérő Tony Hawks Pro Skater harmadik része, valamint egy igazi nagyágyú, az Unreal Championship is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.