Szerző: Barna József

2001. május 16. 16:33

Barangolás a Pannon GSM-mel, immár a világ 72 országában

[Pannon GSM] Ma már külföldi vakációnk során sem kell nélkülöznünk mobilunkat. A Pannon GSM roaming szolgáltatásának köszönhetően mind hagyományos, mind Praktikum előfizetéssel rendelkező ügyfeleik - Kenyát is beleértve - immár 72 országban használhatják kis maroktelefonjukat.

HIRDETÉS

[Pannon GSM] Ma már külföldi vakációnk során sem kell nélkülöznünk mobilunkat. A Pannon GSM roaming szolgáltatásának köszönhetően mind hagyományos, mind Praktikum előfizetéssel rendelkező ügyfeleik - Kenyát is beleértve - immár 72 országban használhatják kis maroktelefonjukat.

A GSM telefónia világméretű térnyerése (jelenleg minden tizenkettedik földlakó rendelkezik GSM előfizetéssel) nem utolsó sorban a roaming, azaz a nemzetközi barangolás lehetőségének köszönhető. Különösen érvényes ez az üdülési időszakokban. A GSM-szolgáltatók nemzetközi szövetsége, a GSM Association a tavalyi nyár három hónapjára több mint kétmilliárd idegen hálózatban lebonyolított hívással számolt, és mivel az elmúlt egy év során 28 százalékkal nőtt a GSM forgalomba bekapcsolt országok száma, idén nyáron még nagyobb roaming forgalom várható.

Nincs ez másképp a magyar mobiltelefon-tulajdonosok körében sem. A Pannon GSM hagyományos, illetve Praktikum Roaming előfizetéssel rendelkező ügyfeleit - a kenyai KenCell szolgáltatóval a mai napon létrejött megállapodás eredményeként - immár 72 ország 161 hálózatán érhetik el saját, megszokott hívószámukon barátaik, rokonaik és üzletfeleik. A KSH adatai szerint 2000-ben az éves kilépő határforgalom több mint húsz százaléka - közel 2,4 millió utazó - a nagy családi nyaralások idejére, júliusra és augusztusra esett, s várhatóan idén is ugyanez lesz a helyzet.

Ennél is nagyobb arányban részesednek ezek a hónapok a Pannon GSM barangoló forgalmából. A Magyar Turizmus Rt. kutatása szerint tavaly honfitársaink 58 százaléka Olaszországban, Görögországban, Horvátországban vagy Spanyolországban pihente ki az év fáradalmait. Az ezen országokban működő partnerhálózatokon nyaranta a téli hónapokhoz képest akár 20-30-szorosára is nőhet a Pannon GSM ügyfelek forgalma, ami arra utal, hogy a roaming már korántsem az üzleti utazók kiváltsága, egyre többen viszik magukkal szabadságukra is mobiltelefonjukat.

Mivel a roaming két szolgáltató együttműködésével jön létre, a megszokottól eltérő (általában magasabb) költségekkel és szolgáltatásokkal kell számolni. Mielőtt tehát nekivágunk a nagyvilágnak, érdemes a Pannon GSM internetes honlapján (www.pannongsm.hu) vagy ügyfélszolgálatán (143) utánanézni az adott államra vonatkozó feltételeknek. Az általános ügyfélszolgálat külföldről is hívható a +36209200200 számon, feltéve hogy előfizetésünkön nincs aktív roaming- vagy nemzetközi hívástiltás.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.