:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 16. 12:49

Hamis Rolex órák aukciója miatt perelik az eBay-t

A karóráiról ismert Rolex beperelte az eBay elektronikus aukciósház német leányvállalatát, az eBay Gmbh-t valamint az eBay International-t.

A karóráiról ismert Rolex beperelte az eBay elektronikus aukciósház német leányvállalatát, az eBay Gmbh-t valamint az eBay International-t.

Az óragyártó vállalat szerint az német eBay weboldalán a felhasználók hamis Rolex órákat hirdettek meg és adtak el, és ezzel megsértették a Rolex márkavédjegyet és tisztességtelen versenyelőnyhöz jutottak. A svájci óragyár a bíróságtól kártérítést megítésélét kérte, valamint indítványozta, hogy tiltsák be a Rolex termékek kereskedelmét az eBay-en.

Az eBay egyik szóvivője elmondta, hogy a vállalat az Egyesült Államokban és Németországban is biztosítja a cégeknek, hogy beletekinthessenek az árverésekbe, és jelezhessék, ha a szellemi tulajdonukat, márkavédjegyüket sértve érzik. A szóvivő szerint a Rolex részt vesz az amerikai programban, de a németben nem.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.