Szerző: roberto

2001. május 16. 09:59

A Sony ismét a Transmetát választotta

[CNet] Ősszel a Sony elsőként jelent meg az Egyesült Államokban Transmeta processzorral szerelt notebookkal. A Vaio PCG-C1 PictureBook a Transmeta 600MHz Crusoe-ját használta. A következő hónapban fog megjelenni a Sony Vaio PCG-C1VP PictureBook, amely szintén Transmeta processzorra épül, ezúttal a 667MHz Crusoe-ra, a notebook 2000 dollárbaba fog kerülni. Japánban már hónapok óta árulják 8.9-es képernyőt, 15GB-os merevlemezt, 128MB SDRAM-ot és 8MB grafikus memóriát tartalmazó újabb modellt.

[CNet] Ősszel a Sony elsőként jelent meg az Egyesült Államokban Transmeta processzorral szerelt notebookkal. A Vaio PCG-C1 PictureBook a Transmeta 600MHz Crusoe-ját használta. A következő hónapban fog megjelenni a Sony Vaio PCG-C1VP PictureBook, amely szintén Transmeta processzorra épül, ezúttal a 667MHz Crusoe-ra, a notebook 2000 dollárbaba fog kerülni. Japánban már hónapok óta árulják 8.9"-es képernyőt, 15GB-os merevlemezt, 128MB SDRAM-ot és 8MB grafikus memóriát tartalmazó újabb modellt.

A Transmeta processzorait több gyártó, a Toshiba, az NEC és a Casio is alkalmazza notebookjaiban. Az IDC elemzője, Alan Promisel szerint ahhoz, hogy a Transmeta is betörjön az Intel és az AMD által uralt PC-s piacra, processzoraiknak nagyobb mennyiségben gyártott, komolyabb notebookokba is be kellene kerülniük.

a címlapról