Szerző: mz

2001. május 15. 21:41

Internetezésre is alkalmas számítógépekkel szereli fel hajóit a Royal Caribbean Cruise Lines

[IBM] A tengeri fuvarozással foglalkozó vállalatok között elsőként a Royal Caribbean Cruise Lines úgy határozott, hogy internet-eléréssel látja el alkalmazottait, pontosabban internetezésre alkalmas számítógépekkel szereli fel a hajósok kabinjait. A bővítést elsőként a cég legújabb hajóján, a Radiance of the Seas nevű teknőn hajtják végre.

HIRDETÉS

[IBM] A tengeri fuvarozással foglalkozó vállalatok között elsőként a Royal Caribbean Cruise Lines úgy határozott, hogy internet-eléréssel látja el alkalmazottait, pontosabban internetezésre alkalmas számítógépekkel szereli fel a hajósok kabinjait. A bővítést elsőként a cég legújabb hajóján, a "Radiance of the Seas" nevű teknőn hajtják végre.

A kabinokba IMB NetVista Internet-készülékek kerülnek. Az unatkozó - a tengeren sokszor akár fél évet is eltöltő - matrózok elektronikus leveleket küldhetnek és fogadhatnak, internetes és egyéb alkalmazásokat futtathatnak majd szabadidejükben.

A CrewNection névre keresztelt szolgáltatás első lépcsőjében öszesen 500 NetVistát telepítenek. A hajózási társaság további két hajót szeretne felszerelni gépekkel még az év vége előtt, illetve hosszabb távon minden hajóján internetezhetnének alkalmazottai.

A múlt évben a Royal Caribbean Cruise Lines szövetkezett az IBM-mel, a megegyezés célja az volt, hogy a Royal összes hajóján legyen Internet kávézó, ahol az utasok kedvükre szörfölhetnek.

A világ talán legtöbbet mozgó, utazó ügyfeleinek folyamatos hozzáférést biztosítani jelentős szakmai kihívást jelent - nyilatkozta Michael Hulley, az IBM Global Travel and Transportation Industry elnökhelyettese. A feladat talán még az IBM-nek is új volt, hiszen a világtenger bármely pontján működőképes e-üzleti infrastruktúrát kellett kiépítenie.

A számítógépek révén egyébként várhatóan javul a tengerészek munkakedve, lelki állapota, termelékenysége. A telepítéshez azért használnak NetVista gépeket, mert viszonylag kis helyet foglalnak a kabinokban, kezelésük egyszerű, karbantartást nem nagyon igényelnek.

A Royal Caribbean Cruise Lines 22 ezer alkalmazottal és 19 hajóval rendelkezik. A cég várakozásai szerint hajózó alkalmazottainak száma 2005-re 40 ezerre nőhet, és további hajókkal is bővíti gépparkját. A Royal számára nem mellékes, hogy ilyen körülmények között képes-e alkalmazottainak megtartására - márpedig ha a hajósok tudnak levelet küldeni otthonra, szórakozni a hosszú utak alatt, valószínűleg kevésbé vándorolnak el munkaadójuktól.

A cég ezzel párhuzamosan Unix alapú kiszolgálókkal is felszereli hajóit, a nagygépek az alkalmazottak és a hajó informatikai rendszere számára biztosítják a hátteret. Az új gépeket természetesen nemcsak szórakozásra, levelezésre, hanem egyéb adminisztratív feladatokra, például a vámolás ügyintézésére is fogják használni.

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon a rumgyártók és a "bérhölgyek" hogyan vélekednek majd, ha a matrózok nem az ő termékeiket és szolgáltatásaikat veszik igénybe, hanem hálózatban Quakeeznek esténként.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.