:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 14. 18:41

A Microsoft az E3 kiállításon hozza nyilvánosságra az Xbox két fontos paraméterét

A Microsoft a héten Los Angelesben (CA, USA) kezdődő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon hozza nyilvánosságra az ősszel megjelenő Xbox játékkonzol két fontos paraméterét: az árát és a kereskedelmi megjelenés időpontját.

A Microsoft a héten Los Angelesben (CA, USA) kezdődő Electronic Entertainment Expo (E3) kiállításon hozza nyilvánosságra az ősszel megjelenő Xbox játékkonzol két fontos paraméterét: az árát és a kereskedelmi megjelenés időpontját.

Az Egyesült Államokban és Japánban várhatóan 2001 őszén jelenik meg a konzol, és várhatóan a karácsonyi piac egyik nagy slágere lesz. Az európai rajongóknak azonban egészen 2002 elejéig várniuk kell a Microsoft játékgépére.

Elemzők szerint a Microsoft Xbox ára közel lesz a Sony PlayStation 2 árához, ami jelenleg 300 amerikai dollár. A Microsoft új ezen a piacon, ezért mindenképpen agresszív árstratégiát kell alkalmaznia, ha kedvező első benyomást akar kelteni.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az Xbox debütálásakor a PlayStation 2 már egy éve lesz a piacon. A Sony ráadásul még egy enyhe árcsökkentéssel is komoly nyomást gyakorolhat a Microsoftra: egy 15 vagy 20 dolláros árleszállítás első hallásra nem tűnik nagy engedménynek, de ha figyelembe vesszük, hogy a gépekből többmillió példányt adnak el, akkor látni, hogy minden centnek komoly jelentősége van.

A videojátékok piacán bevett szokás, hogy a hardvert előállítási ár alatt, veszteséggel adják el, és a deficitet a játékok licenszdíjaiból fedezik. Egyes számítások szerint ha a Microsoft 300 dollárért adja az Xbox-ot, minden egyes eladott darab 125 dollárral növeli a veszteségét. Így a redmondi vállalatnak komolyan meg kell fontolnia, árversenybe bocsátkozik-e a Sony-val.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.