:

Szerző: roberto

2001. május 13. 23:26

A Red Hat lassan elbúcsúzik a Netscape 4-től

[LinuxToday] A Red Hat véget vetett a Netscape böngészők sorsára vonatkozó találgatásoknak. A cég megerősítette, hogy a disztribúcióból ki fog kerülni a Netscape 4, és valamilyen szabad forráskódú böngésző, valószínűleg a Mozilla fogja betölteni a keletkezett űrt. Preston Brown, a Red Hat operációsrendszer-fejlesztésért felelős vezetője szerint a Netscape régóta szálka már a szemükben, hiszen nem szabad kódú program. Brown szerint a Mozilla lassan képes lesz a Netscape 4-es leváltására, és alapértelmezett böngészőként kerülhet a cég disztribúciójába. Mindezt persze nem kell készpénznek venni, hiszen a Mozilla még nem képes a Netscape 4 minden funkcióját ellátni, és amíg ez nincs így, addig nem is fognak váltani. Érdekes, hogy a Netscape 6-os verziója nem gyenge minősége, hanem a redisztribútori jogok hiánya miatt nem került be eddig a Red Hat Linuxba.

Red Hat Linux[LinuxToday] A Red Hat véget vetett a Netscape böngészők sorsára vonatkozó találgatásoknak. A cég megerősítette, hogy a disztribúcióból ki fog kerülni a Netscape 4, és valamilyen szabad forráskódú böngésző, valószínűleg a Mozilla fogja betölteni a keletkezett űrt. Preston Brown, a Red Hat operációsrendszer-fejlesztésért felelős vezetője szerint a Netscape régóta szálka már a szemükben, hiszen nem szabad kódú program. Brown szerint a Mozilla lassan képes lesz a Netscape 4-es leváltására, és alapértelmezett böngészőként kerülhet a cég disztribúciójába. Mindezt persze nem kell készpénznek venni, hiszen a Mozilla még nem képes a Netscape 4 minden funkcióját ellátni, és amíg ez nincs így, addig nem is fognak váltani. Érdekes, hogy a Netscape 6-os verziója nem gyenge minősége, hanem a redisztribútori jogok hiánya miatt nem került be eddig a Red Hat Linuxba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.