Szerző: roberto

2001. május 13. 23:26

A Red Hat lassan elbúcsúzik a Netscape 4-től

[LinuxToday] A Red Hat véget vetett a Netscape böngészők sorsára vonatkozó találgatásoknak. A cég megerősítette, hogy a disztribúcióból ki fog kerülni a Netscape 4, és valamilyen szabad forráskódú böngésző, valószínűleg a Mozilla fogja betölteni a keletkezett űrt. Preston Brown, a Red Hat operációsrendszer-fejlesztésért felelős vezetője szerint a Netscape régóta szálka már a szemükben, hiszen nem szabad kódú program. Brown szerint a Mozilla lassan képes lesz a Netscape 4-es leváltására, és alapértelmezett böngészőként kerülhet a cég disztribúciójába. Mindezt persze nem kell készpénznek venni, hiszen a Mozilla még nem képes a Netscape 4 minden funkcióját ellátni, és amíg ez nincs így, addig nem is fognak váltani. Érdekes, hogy a Netscape 6-os verziója nem gyenge minősége, hanem a redisztribútori jogok hiánya miatt nem került be eddig a Red Hat Linuxba.

Red Hat Linux[LinuxToday] A Red Hat véget vetett a Netscape böngészők sorsára vonatkozó találgatásoknak. A cég megerősítette, hogy a disztribúcióból ki fog kerülni a Netscape 4, és valamilyen szabad forráskódú böngésző, valószínűleg a Mozilla fogja betölteni a keletkezett űrt. Preston Brown, a Red Hat operációsrendszer-fejlesztésért felelős vezetője szerint a Netscape régóta szálka már a szemükben, hiszen nem szabad kódú program. Brown szerint a Mozilla lassan képes lesz a Netscape 4-es leváltására, és alapértelmezett böngészőként kerülhet a cég disztribúciójába. Mindezt persze nem kell készpénznek venni, hiszen a Mozilla még nem képes a Netscape 4 minden funkcióját ellátni, és amíg ez nincs így, addig nem is fognak váltani. Érdekes, hogy a Netscape 6-os verziója nem gyenge minősége, hanem a redisztribútori jogok hiánya miatt nem került be eddig a Red Hat Linuxba.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.