Szerző: mz

2001. május 10. 23:25

Adaptec újdonságok Magyarországon is: USB 2.0 bővítőkártya és Ultra ATA100 RAID vezérlő

[Axico] Az Adaptec forgalomba hozta a legújabb USB2 - PCI kártyáját. Az új kártya a legújabb USB 2.0-s szabványt használja. Egyaránt támogatja a PC-s és Macinthos-os környezetet. Visszafelé kompatibilis, azaz az USB 1.1 és az USB 2.0 szabványt használó meghajtók egyaránt csatlakoztathatók az adapterhez. Maximális átviteli sebessége 480 megabit másodpercenként.

A kártya három külső portot és egy belső portot tartalmaz, melyek segítségével a számítógéphez egyszerre 127 USB meghajtót csatlakoztathatunk. Az alacsony kivitelű kártya slim és rack számítógépházakba egyaránt beszerelhető.

Ugyancsak hozzáférhető az Adaptec ATA RAID 2400A típusú RAID vezérlője, mely ATA 100 és ATA 66 csatolófelületű IDE merevlemezeket kezel. Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak ajánlott, akik jól tervezhető nagyságú adatállománnyal rendelkeznek, és annak mérete nem fog dinamikusan növekedni. Ideális otthoni felhasználásra, kisebb digitális stúdiók igényeinek költségtakarékos kielégítésére is.

Az ATA 2400A RAID kártya illeszkedik a tavaly év elején meghirdetett "RAID-et mindenhova" stratégiába, melynek célja a megbízható, olcsó hardver RAID vezérlők széleskörű elterjesztése.

A RAID vezérlőt 32 MB RAM-mal szállítják, mely 128MB-ig bővíthető. Négy dedikált csatornával rendelkezik, melyek mindegyike egy-egy merevlemezt kezel. RAID0, 1, 0+1, és 5-ös szintű RAID kialakítását teszi lehetővé.

Különlegességei az On-line Capacity Expansion, valamint Hot Spare, Hot Swap (ez utóbbihoz mobilfiók szükséges) és SMART támogatás. Támogatott operációs rendszerek: Win95/98/ME/2000/NT4.0, Linux, NetWare, FreeBSD, BSDi.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.