:

Szerző: mz

2001. május 10. 23:11

E-Finance a Siemenstől - alacsony költségű megoldás B2B üzletekhez

[Siemens] A Siemens Financial Services az első pénzügyi szolgáltató, amely mostantól az interneten keresztül integrált e-finance-megoldást kínál a B2B (Business-to-Business) üzletek lebonyolításához.

Az új Capaxx nevű rendszer segítségével teljes üzleti folyamatok intézhetők az interneten keresztül, beleértve a finanszírozást is. Ezzel a hagyományos üzletben szokásos számla ellenében történő fizetés most először folytonos online folyamatként végezhető a B2B ügyleteknél.

Mivel a Siemens Financial Services egyidejűleg az internetes ügyletekből eredő követeléseket is átvállalja, az eladóknak azonnal rendelkezésükre áll a pénz. Az online elszámolás jelentősen csökkenti a számlás fizetés költségeit is: kétharmadával olcsóbb a hasonló hitelkártyás fizetésnél, 50 százalékkal a bizományosi konstrukcióknál.

A Capaxx-et elsőként egy pilot-projekt keretében, az automatizálástechnikával foglalkozó elektronikus piactéren, a Vertacrosson próbálják ki. A Siemens második partnere a Dresdner Bankcsoport lesz. A bank internetes szolgáltatásai részeként Capaxx bázison nyújt majd az SFS pénzügyi megoldást a B2B ügyfelek számára. A rendszer teljes körű európai és Egyesült Államokbeli bevezetését 2001-2002-es üzleti év végére tervezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.