Szerző: roberto

2001. május 10. 15:55

A SuSE támogatja a Panasonic 4,7 GB-os DVD-RAM meghajtóját

[SuSE] A SuSE tegnap bejelentette, hogy a SuSE Linux 7.1 teljes driver-támogatást nyújt a Panasonic 4,7 GB-os DVD-RAM meghajtóihoz. A Linux-felhasználók így egy olcsó tárolási módhoz jutnak hozzá, amely használható filmek tárolására vagy egyéb multimédiás célokra. Akár teljes rendszermentés is készíthető a Panasonic újraírást is támogató eszközével, amely egyben 6x DVD és 24x CD-olvasó is. A meghajtó max. 22.16MB/sec sebességre képes, 95msec-es elérési idővel, a 4,7 GB-os lemezek (kétoldalas lemezeknél 9.4GB) körülbelül 100000-szer írhatók újra, ezzel $.005/MB-os, rendkívül olcsó tárolási mód nyílt meg a linuxos társadalom előtt is.

SuSE[SuSE] A SuSE tegnap bejelentette, hogy a SuSE Linux 7.1 teljes driver-támogatást nyújt a Panasonic 4,7 GB-os DVD-RAM meghajtóihoz. A Linux-felhasználók így egy olcsó tárolási módhoz jutnak hozzá, amely használható filmek tárolására vagy egyéb multimédiás célokra. Akár teljes rendszermentés is készíthető a Panasonic újraírást is támogató eszközével, amely egyben 6x DVD és 24x CD-olvasó is. A meghajtó max. 22.16MB/sec sebességre képes, 95msec-es elérési idővel, a 4,7 GB-os lemezek (kétoldalas lemezeknél 9.4GB) körülbelül 100000-szer írhatók újra, ezzel $.005/MB-os, rendkívül olcsó tárolási mód nyílt meg a linuxos társadalom előtt is.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról