Szerző: mz

2001. május 9. 20:35

Ultra Wide SCSI felületre csatlakozik az M-Systems új Flash memóriája

A M-Systems Flash Disk Pioneers bejelentette, hogy megkezdte új, Ultra-Wide SCSI Fast Flash Disk (FFD) termékének szállítását - elsősorban video és audio kiszolgálók számára, telekommunikációs rendszerekbe és katonai alkalmazásokhoz.

A FFD Ultra-Wide SCSI "meghajtó" felső elvi sebességhatára a SCSI busznak megfelelően 40 MB/másodperc, ám tényleges teljesítménye sem sokkal marad el ettől: folyamatos olvasás mellett 31 MB/másodperc, folyamatos írás mellett pedig 22 MB/másodperc átvitelre képes. A meghajtó többféle kapacitással kapható, mérete 256 MB és 10,2 GB között lehet - mindez egy szabványos 3,5 hüvelykes egység formájában testesül meg.

Az FFD egyik fontos előnye a hagyományos meghajtókkal szemben, hogy a meghibásodások közötti átlagos idő millió órákban mérhető, míg a jobb minőségű merevlemezek hasonló mutatója is "csak" nagyjából 50 ezer óra. A merevlemezes meghajtókkal ellentétben szinte bármilyen környezetben alkalmazhatók, így szélsőséges hőmérsékleti körülmények között, erős rázkódás mellett, illetve megbízhatatlan tápellátás mellett - ami a normál merevlemezek halála, mint azt már bizonyára sokan megtapasztalták.

Az M-Systems FFD termékei teljesen megfelelnek a meglévő SCSI-3, SCSI-2 és CCS előírásoknak, 68 és 80 tűs csatlakozókkal kaphatók. A flash memóriákkal gyakorlatilag pillanatok alatt helyettesíthetők a meglévő merevlemezes meghajtók. Az egységek True Flash fájlrendszert használnak, teljesítményüket az is javítja, hogy működésük közben nem kell elérési és a lemezek forgásából adódó késleltetési idővel számolni.

Az M-Systems egyéb memóriái nemcsak SCSI csatolóval, hanem 2,5 hüvelykes méretben és IDE csatlakozóval is kaphatók.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról