Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 9. 16:33

Az AMD Palomino kódnevű processzora "Athlon 4" néven kerül piacra?

[Aces Hardware] Japánból származó források szerint az AMD eddig Palomino kódnéven ismert processzora Athlon 4 keresztnéven jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Belső AMD dokumentumok állítólag már tartalmazzák az Athlon 4 nevet.

[Ace's Hardware] Japánból származó források szerint az AMD eddig Palomino kódnéven ismert processzora "Athlon 4" keresztnéven jelenik meg a kereskedelmi forgalomban. Belső AMD dokumentumok állítólag már tartalmazzák az "Athlon 4" nevet.

Az AMD Athlon model 6 (Palomino) chip piaci megjelenése a nyárra várható. Amennyiben visszatekintünk az AMD processzorok közelmúltjára, az elnevezés logikusnak tűnik: a K6-2 processzorok a Pentium II ellenfeleként lettek bemutatva, a K6-III pedig a Pentium III helyzetét igyekezett megszorítani.

Az AMD úgy látszik, a számok segítségével szeretné tájékoztatni a kevésbé hozzáértő vevőket, hogy milyen teljesítmény is várható chipjétől.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról