Szerző: mz

2001. május 7. 22:26

512 MB-os CompactFlash kártyát mutatott be a Toshiba

A Toshiba America Electronic Components bemutatta új, 512 MB tárkapacitású CompactFlash memóriakártyáját. A nem túl szép hangzású, THNCF512MAA névvel ellátott kártyák a Toshiba már meglévő termékei mellé sorakoznak fel, hiszen a cég számos SmartMedia és SD Card memóriát is kínál a végfelhasználóknak, illetve 64 Mbit - 1 Gbit kapacitású chipeket is kínál más gyártóknak.

Az új CompactFlash kártya digitális videokamerákban, fényképezőgépekben, digitális zenelejátszókban, zsebtitkárokban és egyéb, főleg hordozható készülékekben használható.

Flash memóriákat egyre nagyobb üzlet gyártani, hiszen a NAND flash memóriák - ilyen típusú a Toshiba most bemutatott kártyája is - piaca 2004-re 10 milliárd dollárosra nőhet, ami éves 75 százalékos bővülést jelent. Ahogy terjednek a hordozható mp3 lejátszók, digitális képrögzítő készülékek - és persze csökken a memóriák ára -, egyre nagyobb a kereslet irántuk.

A Toshiba új kártyája 0,16 mikronos CMOS technológiával készül, négy darabot tartalmaz a cég 1 Gbites flash chipjeiből. Írási sebessége akár a 3,2 MB/másodpercet is elérheti, olvasási sebessége 5,4 MB/másodperc. Maga a kártya 3,3 milliméter vastag tokozásban található, így megfelel a CompactFlash Association Type-I előírásainak. Ára nagy tételben is 499 dollár lesz, ami 150 ezer forintot jelent - ennyiért azonban csak az OEM vásárlók kapják meg, akik aztán saját nevük alatt értékesíthetik tovább a végfelhasználóknak.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.