:

Szerző: Barna József

2001. május 7. 20:08

Magyar legenda: interjú Fieryvel, az AIDA rendszerelemző program fejlesztőjével

[Email] Az Internews oldalaira került fel egy több oldalas beszélgetés a népszerű rendszerelemző program fejlesztőjével, annak apropóján, hogy immár elkészült az AIDA linuxos változata is. Íme egy rövid idézet az interjúból:

Internews: Minden Linux disztibúció alatt működni fog az xAIDA?
Fiery: Igen. Semmilyen különbség nem lesz az xAIDA működésében az egyes disztribúciók alatt. Azonban a Kylix által megkövetelt libraryk megléte elengedhetetlen...
Internews: Hogyan zajlik a fejlesztés?
Fiery: Van egy bizonyos "nem jó ez így" érzés, ami néha elkap :) Ilyenkor nekiállok valamit csinosítani, fejleszteni az AIDA-n. A legtöbb esetben azonban nem jutok tovább az adatbázisok bővítgetésén. Ez utóbbi egész egyszerűen az Internet böngészéséből szokott állni. Pl. felkeresem az Asus weblapját, és megsasolom, hogy jelent-e meg új alaplap a "Termékinformációk" vagy a "BIOS letöltések" rovatban. Az előbbi az alaplap fizikai információkat bővítheti, az utóbbi magát az alaplap-adatbázist.

A teljes interjú itt olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.