Szerző: Barna József

2001. május 7. 20:08

Magyar legenda: interjú Fieryvel, az AIDA rendszerelemző program fejlesztőjével

[Email] Az Internews oldalaira került fel egy több oldalas beszélgetés a népszerű rendszerelemző program fejlesztőjével, annak apropóján, hogy immár elkészült az AIDA linuxos változata is. Íme egy rövid idézet az interjúból:

Internews: Minden Linux disztibúció alatt működni fog az xAIDA?
Fiery: Igen. Semmilyen különbség nem lesz az xAIDA működésében az egyes disztribúciók alatt. Azonban a Kylix által megkövetelt libraryk megléte elengedhetetlen...
Internews: Hogyan zajlik a fejlesztés?
Fiery: Van egy bizonyos "nem jó ez így" érzés, ami néha elkap :) Ilyenkor nekiállok valamit csinosítani, fejleszteni az AIDA-n. A legtöbb esetben azonban nem jutok tovább az adatbázisok bővítgetésén. Ez utóbbi egész egyszerűen az Internet böngészéséből szokott állni. Pl. felkeresem az Asus weblapját, és megsasolom, hogy jelent-e meg új alaplap a "Termékinformációk" vagy a "BIOS letöltések" rovatban. Az előbbi az alaplap fizikai információkat bővítheti, az utóbbi magát az alaplap-adatbázist.

A teljes interjú itt olvasható.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról