:

Szerző: Vörös Péter

2001. május 7. 08:06

A Samsung szerverekbe és csúcskategóriájú PC-kbe szánt Rambus memóriamodulokat jelentetett meg

[Semiconductor Business News] A Samsung Electronics három új Rambus DRAM modult jelentetett meg, melyeket főként a szerver ill. csúcskategóriájú PC-kbe szánnak. A Samsung az új modulokat customized [testre szabott] Rambus DRAM moduloknak hívja, mivel azok speciális rendszerkövetelményeket elégítenek ki. A multi-channel Rambus DRAM modul sorozatnak négy input/output csatornája van, szemben az átlagos Rambus eszközökben található single-channel konfigurációval. Az új Samsung modulok adatátviteli sebesség 6,4 GB/mp, azaz négyszer gyorsabb, mint az egycsatornás változat 1,6 GB/mp-es sebessége. A nagy teljesítményű Rambus DRAM modulokban némelyikében akár 32 chip komponens is található. Jelenleg a modulok maximális kapacitása 512 MB, de a jövőben a kapacitás akár 1 GB-t is lesz. Természetesen a moduloknak létezik kisebb (64 ill. 128 MB-os) változata is, az ún. SO-RIMM (small outline RIMM) kiszerelésben.

[Semiconductor Business News] A Samsung Electronics három új Rambus DRAM modult jelentetett meg, melyeket főként a szerver ill. csúcskategóriájú PC-kbe szánnak. A Samsung az új modulokat 'customized [testre szabott] Rambus DRAM' moduloknak hívja, mivel azok speciális rendszerkövetelményeket elégítenek ki. A multi-channel Rambus DRAM modul sorozatnak négy input/output csatornája van, szemben az átlagos Rambus eszközökben található single-channel konfigurációval. Az új Samsung modulok adatátviteli sebesség 6,4 GB/mp, azaz négyszer gyorsabb, mint az egycsatornás változat 1,6 GB/mp-es sebessége. A nagy teljesítményű Rambus DRAM modulokban némelyikében akár 32 chip komponens is található. Jelenleg a modulok maximális kapacitása 512 MB, de a jövőben a kapacitás akár 1 GB-t is lesz. Természetesen a moduloknak létezik kisebb (64 ill. 128 MB-os) változata is, az ún. SO-RIMM (small outline RIMM) 'kiszerelésben'.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.