Szerző: Vörös Péter

2001. május 7. 08:06

A Samsung szerverekbe és csúcskategóriájú PC-kbe szánt Rambus memóriamodulokat jelentetett meg

[Semiconductor Business News] A Samsung Electronics három új Rambus DRAM modult jelentetett meg, melyeket főként a szerver ill. csúcskategóriájú PC-kbe szánnak. A Samsung az új modulokat customized [testre szabott] Rambus DRAM moduloknak hívja, mivel azok speciális rendszerkövetelményeket elégítenek ki. A multi-channel Rambus DRAM modul sorozatnak négy input/output csatornája van, szemben az átlagos Rambus eszközökben található single-channel konfigurációval. Az új Samsung modulok adatátviteli sebesség 6,4 GB/mp, azaz négyszer gyorsabb, mint az egycsatornás változat 1,6 GB/mp-es sebessége. A nagy teljesítményű Rambus DRAM modulokban némelyikében akár 32 chip komponens is található. Jelenleg a modulok maximális kapacitása 512 MB, de a jövőben a kapacitás akár 1 GB-t is lesz. Természetesen a moduloknak létezik kisebb (64 ill. 128 MB-os) változata is, az ún. SO-RIMM (small outline RIMM) kiszerelésben.

[Semiconductor Business News] A Samsung Electronics három új Rambus DRAM modult jelentetett meg, melyeket főként a szerver ill. csúcskategóriájú PC-kbe szánnak. A Samsung az új modulokat 'customized [testre szabott] Rambus DRAM' moduloknak hívja, mivel azok speciális rendszerkövetelményeket elégítenek ki. A multi-channel Rambus DRAM modul sorozatnak négy input/output csatornája van, szemben az átlagos Rambus eszközökben található single-channel konfigurációval. Az új Samsung modulok adatátviteli sebesség 6,4 GB/mp, azaz négyszer gyorsabb, mint az egycsatornás változat 1,6 GB/mp-es sebessége. A nagy teljesítményű Rambus DRAM modulokban némelyikében akár 32 chip komponens is található. Jelenleg a modulok maximális kapacitása 512 MB, de a jövőben a kapacitás akár 1 GB-t is lesz. Természetesen a moduloknak létezik kisebb (64 ill. 128 MB-os) változata is, az ún. SO-RIMM (small outline RIMM) 'kiszerelésben'.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.