Szerző: mz

2000. március 3. 01:43

Biztonságos zenechip

A Cirrus Logic és az InterTrust együttesen jelentették be új terméküket, a Maverick EP7209 system-on-chip, azaz egyetlen chipen teljes rendszert tartalmazó lapkájukat. A Cirrus Logic már szert tett némi tapasztalatra az Internet-audio chipek gyártásában, hiszen van már ilyen chipjük hasonló néven. Az InterTrust szerzői jogok digitális kezelésével (Digital Rights Management - DRM) foglalkozik - így hamar kitűnik, mire való az új termék: segítségével a lemezgyártó vállalatok biztonságosan közzétehetik zeneszámaikat az Interneten, a cég Rights/PD nevű, hordozható eszközökre optimalizált szoftvere gondoskodik arról, hogy a felhasználó azt csak a megengedett számú alkalommal játssza le. A chip teljesen megfelel a Secure Digital Music Initiative (SDMI) specifikációknak, az mp3 és a Windows Media Audio formátumokat tudja kezelni. A chip elődje hasonló szolgáltatásokkal rendelkezett, de ez az első chip, mely hardveresen, bedrótozva tartalmazza a jogvédelmi szoftvert.

A Cirrus Logic és az InterTrust együttesen jelentették be új terméküket, a Maverick EP7209 system-on-chip, azaz egyetlen chipen teljes rendszert tartalmazó lapkájukat. A Cirrus Logic már szert tett némi tapasztalatra az Internet-audio chipek gyártásában, hiszen van már ilyen chipjük hasonló néven. Az InterTrust szerzői jogok digitális kezelésével (Digital Rights Management - DRM) foglalkozik - így hamar kitűnik, mire való az új termék: segítségével a lemezgyártó vállalatok biztonságosan közzétehetik zeneszámaikat az Interneten, a cég Rights/PD nevű, hordozható eszközökre optimalizált szoftvere gondoskodik arról, hogy a felhasználó azt csak a megengedett számú alkalommal játssza le. A chip teljesen megfelel a Secure Digital Music Initiative (SDMI) specifikációknak, az mp3 és a Windows Media Audio formátumokat tudja kezelni. A chip elődje hasonló szolgáltatásokkal rendelkezett, de ez az első chip, mely hardveresen, "bedrótozva" tartalmazza a jogvédelmi szoftvert.
Az új chipet használó termékek várhatóan valamikor az ősz folyamán tűnnek fel a polcokon, hogy megakadályozzák a digitális lopásokat, ezzel védve a lemezipar dollármilliárdos vagyonát.

Az előadásból megérted milyen előnyei vannak a kontenirizációnak, miért érdemes elindulni ezen az úton és hogyan segítik az életedet a modern eszközök.

a címlapról