:

Szerző: sammer

2001. május 5. 18:06

A Microsoft hozzáállása a PC-s játékpiachoz

A Microsoft bővebben is kommentálta az Ensemble Studios felvásárlásával kapcsolatos tényt, és szó esett a Microsoft elkötelezettségéről is a PC-s játékpiac iránt. Stuart Moulder, a Microsoft játékokkal foglalkozó részlegének nemrég kinevezett vezérigazgatója szerint az Ensemble felvásárlása egy hosszó távú befektetés a PC-s játék világban. Ámbár a cég az utóbbi időben legtöbb idejét a készülő Xbox játékkonzoljának támogatásának szentelte, a PC-s játékok fejlesztésére és értékesítésére továbbra is nagy figyelmet akar fordítani. A Microsoft úgy látja, hogy most lehetősége van a PC-s játékpiacban is átvenni a vezető szerepet, különösen, hogy a nagy játékkiadók egyre több figyelmet fordítanak a következő generációs játékkonzolok támogatására.

Ennek megerősítésére Moulder kiadott egy listát a közeljövőben megjelenő PC-s játékokról: a június végén megjelenő Train Simulator, a július végén megjelenő MechCommander 2, az ősszel megjelenő Flight Simulator, Dungeon Siege, és Zoo Tycoon, a 2002 tavaszán megjelenő Age of Mythology és Sigma, és a 2002 közepén megjelenő Freelancer játékok.

Moulder röviden kifejtette az különbséget az Age of Mythology és az Age of Empires sorozat között. Míg az Age of Empires sorozat valós történelmi korszakokon alapult, az Age of Mythology inkább a mitológiai történeteket veszi alapul, ahogy a neve is mutatja. A játék felépítése és stílusa ismerős lesz annak, aki játszott valamelyik Age of Empires játékkal, de mégsem tekinthető az Age of Empires sorozat következő tagjának. Moulder elmondta, hogy valamikor a jövőben várható az Age of Empires harmadik része is, de az Ensemble egyenlőre az Age of Mythology játék fejlesztésére koncentrál.

A Microsoft ki kívánja használni a PC-k azon egyedülálló előnyét, hogy képes kis bővítéseket és kiegészítéseket elérni az Internetről. Ezért a többnyire drága kiegészítő csomagok helyett azt tervezi a cég, hogy előtérbe helyezi az online frissítés lehetőségét a játékokban a kiegészítőkkel és bővítésekkel kapcsolatban. A kiegészítők méretétől és természetétől függően ingyen letölthető lesz az egész, vagy csak egy kisebb része, amit kipróbálhatunk, mielőtt megvennénk a teljes változatot. Moulder bízik benne, hogy ez az online forgalmazói modell előnyös lesz a cég számára, és a legtöbb kiegészítőnél fel lehet majd használni.

A legújabb Microsoft játékokat a hamarosan kezdődő E3 kiállításon is bemutatják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.