Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 4. 10:51

Egyre olcsóbb a Rambus DRAM

A Rambus pénzügyi vezérigazgatója, Gary Harmon szerint az RDRAM memóriachipek ára a közeljövőben jelentősen csökkenni fog.

A Rambus pénzügyi vezérigazgatója, Gary Harmon szerint az RDRAM memóriachipek ára a közeljövőben jelentősen csökkenni fog.

Jelenleg a PC133 SDRAM és RDRAM chipek között közel 40 százalékos az árkülönbség, de év végére a differencia már csak 20 százalék körül alakul. Harmon szerint 2002 végére a PC133 SDRAM mindössze 10 százalékkal lesz olcsóbb az RDRAM-nál.

Az RDRAM ára jelenleg a mérleg nyelve a számítástechnikai piacon. Az Intel Pentium 4 processzorhoz jelenleg csak RDRAM-ot támogató chipkészletek léteznek, és a Rambus DRAM memória ára jelentősen befolyásolja a Pentium 4 processzoros konfigurációk árát is.

Az RDRAM legnagyobb riválisa a DDR SDRAM, amely egyelőre kevésbé elterjedt, de egyre erősebben támogatott technológia. Az év végére várhatóan már a Pentium 4-hez is lesznek DDR SDRAM-ot támogató chipkészletek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról