Szerző: mz

2001. május 2. 19:59

Közös IBM - Red Hat program indult eServer xSeries gépek értékesítésére

[IBM] A Red Hat és az IBM közös értékesítési programot indítottak - ez az első olyan partnerség, melyet egy vezető Linux vállakozással létesít az IBM. A program lényege az, hogy a Value Added Resellerek (VAR) Red Hat Linuxszal telepített IBM eServer xSeries gépeket is kínálnak, közvetlenül a végfelhasználóknak.

A kis- és közepes méretű vállalkozások részéről állítólag jelentős igény mutatkozott linuxos, Intel alapú gépekre, így a két cég alighanem gyümölcsöző kapcsolat elé néz. A két cég színeire utaló "red on blue" (piros a kéken) program azért is ígéretesnek tűnik, hiszen az IDC kutatásai szerint az 1999-2000-res időszakban a Linux volt a legnagyobb növekedés felmutatására képes operációs rendszer a kiszolgálók piacán; részesedése 25 százalékról 27 százalékra nőtt ezen időszak alatt, és a várakozások szerint a folyamat csak folytatódik.

A programban részt vevő VAR-ok minősített eServer xSeries gépeket kínálnak majd 6.2-es, 7.0-ás és 7.1-es Red Hat Linuxszal. A viszonteladó a vételkor a vevő kérésének megfelelően állítja be a gépet különféle internetes szolgáltatásokra, így Internet átjárónak, tűzfalnak, esetleg webkiszolgálónak. A gépekre a Red Hat 12 hónapos támogatást is ad, amit mondjuk hazánkból sejtelmem szerint elég nehézkes lesz igénybe venni.

A program átfogó oktatással és szolgáltatáscsomaggal is jár.

Számos vállalkozás alakítja át IT rendszerét úgy, hogy ki tudja aknázni az Internet adta előnyöket, mondta el Colin Colin Tenwick, a Red Hat egyik európai vezetője. Ahol a teljes birtoklás költsége fontos tényező - tehát elsősorban a kisebb vállalkozásoknál -, ott a választás egyre inkább esik a Linuxra, mivel stabil és biztonságos, ugyanakkor alacsony költségű rendszert jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról