Szerző: Vörös Péter

2001. április 28. 10:09

A Minolta és a Fujitsu közös vállalatot hoz létre színes lézernyomtatók gyártására

HIRDETÉS

[AsiaBizTech] A két cég pénteken jelentette be azt, hogy május 16-án F&M Imaging Technology néven közös vállalatot alapítanak színes lézernyomtatók gyártására. Az új cég alaptőkéje 3,3 millió $ lesz, a 60%-os tulajdonos a Minolta, a Fujitsu részesedése 40%.

A F&M Imaging Technology egy olyan kompakt, ún. tandem színes nyomtatót fog indításként kifejleszteni, amelyet a vállalati piacra terveznek és amelynek kapacitása percenként 20 oldal lesz. A Minolta nyújtja elektro-fotográfiai, képfeldolgozási, toner és nagy teljesítményű optikai fej technológiáit, míg a Fujitsu a rendszerellenőrzési, vezérlőfejlesztési és IC tervezési technológiát.

Az új lézernyomtatók kifejlesztésével várhatóan 2002 tavaszára fog elkészülni az F&M Imaging Technology. A két alapító cég saját neve alatt fogja értékesíteni az elkészült termékeket. A Fujitsu a stabil japán disztribúciós hálózatát adja a közös vállalkozáshoz, míg a Minolta erőssége az európai ill. az USA-beli disztribúció, a két cég e téren is szorosan együtt fog működni.

A várakozások szerint 2004-ben a cég forgalma 330 millió $ lesz, a tandem színes lézernyomtató piac 25%-át megszerezve.

a címlapról