Szerző: Bodnár Ádám

2001. április 25. 17:02

Balul sült el az IBM Linuxot népszerűsítő reklámkampánya: ne fesd a pingvint a falra, mert ráfizetsz!

Chicago (Illinois, USA) városa az IBM megbüntetésére készül, mivel a számítógépgyártó óriáscég a járdákra festett peace- jelekkel, szívekkel és pingvinekkel népszerűsítette a Linux operációs rendszert.

Chicago (Illinois, USA) városa az IBM megbüntetésére készül, mivel a számítógépgyártó óriáscég a járdákra festett peace-jelekkel, szívekkel és pingvinekkel népszerűsítette a Linux operációs rendszert.

Az IBM azzal védekezik, hogy a közel 100 helyen elhelyezett alkotások a környezetre ártalmatlan, lebomló anyagból készült festékkel készültek. A vállalat szóvivője mindenesetre közölte, hogy a cég beszünteti a "Peace, Love and Linux" (Béke, Szeretet és Linux) reklámkampányt.

Az IBM büntenése minden egyes rajz esetében 50 amerikai dollár. Ezen felül könnyen lehet, hogy a Kék Óriásnak kell állnia a festmények eltávolításával járó költségeket is, amelyek óránként 134 dollárra rúgnak - beleértve a felszerelést és munkaerőt is. Debbie DeLopez, Chicago város graffiti-eltávolítási programjának vezetője szerint az ábrák eltávolítása egyenként egy órát vesz igénybe.

A városi illetékesek akkor szereztek tudomást az IBM kampányáról, amikor a rendőrég graffiti-festés közben tetten érte és letartóztatta a 20 éves Ali Morsyt, akit rongálással és vandalizmussal gyanúsítanak.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról